RStyle

Потърсете ни сега

0877 74 20 74

Поддръжка на вашата дограма

Как да поддържаме и съхраним дограмата си

PVC дограма

Всичко това би могло да се избегне, ако потребителите знаеха, че алуминиевата и PVC дограма имат специално покритие, което ги предпазва от надраскване и могат лесно да се почистват , стига лаковото покритие да не бъде наранено. Този специален слой можем да предпазим като почистваме алуминиевата и ПВЦ дограма със специални препарати предназначени за целта. Те се делят на продукти за бели профили и продукти за цветни профили.

  • До проблем може да доведе използването на препарати за бели профили върху цветни профили.

По принцип прозорците от ПВЦ не се нуждаят от някакви специални грижи, ако се спазят няколко правила:

  • Предпазното защитно фолио на профилите, трябва да се свали веднага след завършване на довършителните монтажни работи. В противен случай , особено ако е от външна страна, то прегаря от слънцето и премахването му става изключително трудно.
  • Поне два пъти в годината движещите се детайли на прозореца (т.нар. обков) трябва да се третират със специална смазка. Така се намалява сухото триене и удължаваме животът на детайлите.
  • Желателно е два пъти в годината гумените уплътнения от външната страна, които са изложени на слънчеви лъчи да се третират със специално обмазващо средство и да се проверят в какво функционално състояние са.
  • PVC профилите не трябва да се третират с абразивни препарати, както и със шлифоващи средства. Рискът да се наруши горният слой на профила е много голям.

Алуминиева дограма

За алуминиевата дограма има други продукти за почистване на профила. Там трябва да внимаваме с лаковото покритие. Най-често на нашия пазар се сблъскваме с профили с много тънък слой лаково покритие и при по-интензивно търкане е възможно да го увредим. Абсолютна грешка е да третираме профила с бензин, ацетон или други разграждащи боята химикали. Това важи и при PVC профилите.

Не трябва да забравяме, че монтажната пяна не е изолационен материал. 24 часа след поставянето на дограмата, трябва да се изреже и замаже с подходяща изолационна замазка, тъй като под влиянието на атмосферните условия може да се изрони или да поеме вода. Изделието не трябва да се пробива, тъй като така ще се нарушат изолационните му свойства. Внимание трябва да се обърне и на водосточните канали, които трябва да се проверяват да се са запушени.

Много често след като вече сме поставили нашата нова дограма и е минала строителна бригада с довършителните работи на преден план изниква въпросът как да почистим остатъците от вар, монтажно тиксо и др. Същият въпрос започваме да си задаваме след продължителна употреба на на алуминиева и PVC дограма в помещения, където се пуши или пък малките са решили да порисуват с маркери или химикал върху чудесната бяла повърхност на профилите на нашата дограма. И тогава взимаме обичайните домакински препарати и започваме едно безкрайно търкане.

Разгледайте нашите специални предложения и поръчайте вашата дограма днес!

ПОРЪЧАЙ
Copyright © 2021 RStyle (Радо Стил ЕООД)